Geld lenen met BKR

Waarom zou je geld willen lenen terwijl je al negatief geregistreerd staat bij het BKR? Is dat slim om te doen? Aangezien je eigenlijk alleen bij een minilening in staat wordt gesteld om te lenen zonder een BKR toetsing is het gevaar niet zo groot, aangezien je met een minilening toch maar weinig geld kunt lenen.

Iemand die meer wilt lenen dan het bedrag dat je met een minilening kunt lospeuteren zal daar veel moeite mee hebben als er een BKR codering in het spel is. Zelfs met de lichtste BKR codering zullen er problemen worden ondervonden met hoge leningen.

Als je al door een leningverstrekker wordt goedgekeurd voor een hoge lening dan is het belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen. Vaak zijn de voorwaarden aangepast als een consument een BKR codering heeft. Wat zeer belangrijk is in het geval een leningverstrekker je toch een hoge lening wilt geven is het gegeven of de desbetreffende instelling wel is erkend door het AFM. Het AFM is een instelling die erop toeziet dat leningverstrekkers zich aan de regels houden ten opzichte van de consument.

Zijn instellingen van de grotere kredieten niet erkend door het AFM, wees dan zeer voorzichting voordat je met dit soort partijen in zee gaat. Het feit dat ze niet officieel zijn erkend kan erop duiden dat ze er nadelige voorwaarden voor de consument op na houden.

Met een minilening heb je eigenlijk geen last van nadelige voorwaarden. Maar het is aan jou hoe je de voorwaarden die door verschillende minilening verstrekkers worden gesteld interpreteert. Maar aangezien je de optie hebt om kosteloos geld te lenen kunnen we toch niet echt spreken van een nadeel voor de consument.

Wel kun je het als vervelend ervaren dat je altijd binnen een maand alweer het geld moet hebben terug gestort, maar anderzijds kun je altijd weer een minilening afsluiten als je dat zou willen. Er zijn dus wel voldoende mogelijkheden en met eventueel wat creativiteit vindt je ongetwijfeld een oplossing als je geld wilt lenen met BKR.

Previous post:

Next post: