Het financieren van een auto

Het komt steeds vaker voor dat men een lening afsluit voor het kopen van een auto. Vroeger werd er nog wel eens voor een auto gespaard, maar in de huidige snelle samenleving hebben we geen tijd en geduld meer om te wachten tot we eindelijk geld bij elkaar hebben voor een nieuwe auto.

Welk type lening moet je gebruiken als je een auto wilt financieren?

Als je een lening wilt afsluiten voor het financieren van een auto kun je kiezen uit 2 soorten leningen. De eerste is de persoonlijke lening en de tweede is het doorlopend krediet. Wat je bij veel verstrekkers van geldleningen ziet is dat ze doorlopende kredieten, persoonlijke leningen en autofinancieringen verschaffen. In feite is een autofinanciering altijd óf een persoonlijke lening óf een doorlopend krediet.

Wat het meest voor de hand ligt bij een autolening is een persoonlijke lening. Aangezien de prijs van de auto van je keuze al vast staat is het makkelijk om hier een lening voor af te sluiten die precies aansluit op de situatie. Over het algemeen ben je met een persoonlijke lening ook het snelst van de financiering af, omdat de alle afspraken van tevoren wordt vastgezet en je niet onder de gemaakte afspraken uitkomt. Verstandig is het om voordat je ook daadwerkelijk een autolening kiest je eerst een autolening simulatie doet. Hiermee kun je voorkomen dat je later aan een lening vastzit die niet bij je past.

Dat is bij een doorlopend krediet weer anders. Wanneer je een autolening in de vorm van een doorlopend krediet zou afsluiten kun je eigenlijk elke keer dat je een deel van je lening aflost ook weer geld opnemen. Dit ben je waarschijnlijk niet van plan, maar je zult in de looptijd van je lening altijd situaties tegenkomen dat het handig is om ‘even snel’ geld te lenen, maar ondertussen blijft je autolening ook maar voortduren en blijf je dus betalen.

Ons advies is dus om bij het afsluiten van een autolening voor de persoonlijke lening te gaan. Krijg meer informatie over het financieren van een auto.

Previous post:

Next post: