Verzekering vanaf 2013 duurder

Misschien weet je het al, maar in 2013 zullen de diverse verzekeringen die we in ons kikkerlandje hebben duurder worden. De grote (noodzakelijke) verzekeringen als de zorgverzekering, autoverzekering en inboedelverzekering zijn met z’n drieën al goed voor een paarhonderd euro verhoging per huishouden.

Wat hiermee gecreëert wordt is dat mensen de minder noodzakelijke (maar toch belangrijke) verzekeringen gaan opzeggen en daarbij maar hopen dat ze niks gebeurd. Hierbij kun je bijvoorbeeld denk aan de pensioenverzekering of reisverzekeringen. Op dit moment is het voor Nederlandse huishoudens vooral zorgen om het hoofd boven water te houden en is bijvoorbeeld een pensioenverzekering even niet relevant.

Zoals je begrijpt zullen mensen gedwongen worden om in de eigen kosten te gaan snijden om elke maand weer rond te komen. Misschien wordt er nog meer geld geleend dan voorheen, misschien zoekt men voor een extra baan, alles wat mogelijk is.

Eén ding is zeker. Dit alles zal niet onopgemerkt blijven en er zullen consequenties aan vast zitten voor het gemiddelde huishouden. Op de vraag hoe we deze klap zullen opvangen met z’n allen zullen we in 2013 een antwoord krijgen.

Previous post:

Next post: