Wat is het pluskrediet

Het pluskrediet is een initiatief om geld te lenen voor mensen tussen de 60 en 65 jaar oud. Het hele principe is gebaseerd op de voorwaarden van het doorlopend krediet. Ook het pluskrediet is dus een lening met veel flexibiliteit.

Het pluskrediet is in het leven geroepen, omdat oudere mensen veel problemen ervaren wanneer het aankomt op het lenen van geld. Veel kredietverstrekkers zijn namelijk niet happig op het in zee gaan met deze oudere doelgroep, omdat het risico natuurlijk groter is dat ze hun lening niet kunnen aflossen. Toch willen ook de oudere mensen wel eens wat extra bestedingsruimte hebben en daarom is het goed dat daar nu de mogelijkheid toe is.

Zoals gezegd is het hele principe gebouwd op de structuur van het doorlopend krediet. Dit betekent dus ook weer dat er een limiet wordt ingesteld en tot deze limiet mag er geld worden opgenomen. Bedragen die worden afgelost kunnen dan weer kosteloos worden opgenomen.

Het pluskrediet is bedoeld voor mensen uit de doelgroep van 60 tot 65 jaar. Dit betekent dat er boven de leeftijd van 65 geen geld meer mag worden opgenomen. Het is echter wel nog mogelijk om na de 65e geld af te lossen. Uiteindelijk dient het gehele bedrag van het pluskrediet voor het 75e levensjaar te zijn afgelost.

Previous post:

Next post: